Leg-ek 2017

Tavaly készítettem egy hasonló összefoglalót az év utolsó napjának előestéjén, hogy elköszönjek 2016-tól.  Megpróbálom listába szedni az idei év “legjeit” is, mert jó érzés átgondolni a legértékesebb dolgokat.  Egy évvel ezelőtt izgatottan vártam 2017-et, sejtelmem sem volt, hogy mekkora változásokat rejteget. Ezekről olvashattatok az elmúlt hónapokban. Most ebben a bejegyzésben az emlékekből a munkán, ingatlan ügyeken és  költözésen túliakat  fogom kiemelni.  Ha kedvetek van, tartsatok velem!

A legszebb helyek, ahol jártam: Idén is első helyen a Duna és Dunakanyar áll, leggyakrabban látogattuk a  pilismaróti szakaszt. A kis csónakot Peti egy sportosabb, nagyobb vizi járműre cserélte még tavaly ősszel. Az új csónakkal fantasztikus utazni. Egy-egy alkalommal családtagjaink és barátaink is velünk tartottak. Szeptemberben megérkezett hozzánk Peti és Vera a Sail Over The Horizon vloggerei, nekik is nagyon megtetszett a táj. Egy videójukban meg is osztották az élményeiket, ebben a videóban különleges szemszögből drónnal is készültek felvételek. Lentebb mutatom.

 

A legkedvesebb programjaim: Rögtön az Új Év köszöntése Szegeden, Roy és Ádám koncerttel köszöntöttük az évet. Másnap viszontláttuk magunkat a híradóban. Szállodában ébredni január elsején, imádtam. Az év folyamán jártunk zenész bálban, koncerteken, hangszerkiállításon; a zenés programok fontos részei az életünknek, szerencsére akadt belőlük bőven. Péterfy Borit pl. múlni nem akaró tavaszi záprban hallgattuk. A legtöbb koncertet a nyár tartogatta, nagyon szerettem ezt az időszakot.

 

Kétszer is jártam színházban, a Függöny fel! és a Kölcsönlakás c. darabokat láttam. Moziba is eljutottam többször, hiába az otthoni filmnézés lehetősége, néha jólesik beülni  a nagy vászon elé. Részt vettem két hosszabb programon a Csillag Kuckóban, egyik tavalyról nyúlt át idén tavaszra, másik ősszel kezdődött. Mindkettő tulajdonképpen “női kör” volt, és ezek főleg lelkiekben jelentettek sokat nekem. Nagyon jól estek még a baráti találkozók, beszélgetések. Emlékezetes volt, amikor Anett barátnőméket átcsaltuk Zebegényből az Öbölbe strandolni. Remélem jövőre is lesznek közös programjaink. Unokabátyámék hazalátogatása is kellemes emlékem. Programokban úgy érzem nem volt hiányunk.

Kedvenc könyvem: Fejős Éva – Bébi. Bumm! Nagyon vártam ezt a könyvet, előrendeltem egy dedikált példányt. Miután megérkezett, egy  délután alatt a felét elolvastam. Ezután direkt tettem kicsit félre. A téma érint engem is, de egészen más témában tudott adni és megerősíteni a döntéseimben. Nagyon motiváló írás! Ajánlom.

 

Az év kedvenc filmje: Gemec, Az árterek világa – Gyermekkoromban készült, több éven át forgatták, részben Gemencen is  a 12 hónap az erdőn c. dokumentumfilmsorozatot, a készítők gyakran vendégeskedtek nálunk. Sok emlékem van abból az időből. Nagyon szerettem a filmet. A gyermekkoromat, a természet közeli életünket, a pörbölyi  erdő élővilágát, a megélt árvizeket idézte meg ez a film; így én lettem aza fura lány, aki elérzékenyült és könnyeket hullatott e dolumentum film láttán. Néhány héttel a bemutató után nyertem egy plakátot, ami külön öröm volt számomra. Idén kevesebbszer jutottunk el Gemencre, de szerencsére volt alkalmunk tavasszal Keselyűsben sétálni.

A kedvenc  “nagy” You Tube csatornám: WMN – nagyon klassz rioprtokat láttam. Kifejezetten szeretem pl. “Az én életem, az én döntésem” sorozatot. Legutóbb nagyon megfogott a Czigány Ildikóval folytatott beszélgetés, szeretettel ajánlom. Nézzétek, mennyit mosolyog, amikor a munkájáról beszél.

A legkedveltebb zenei előadóim:  A már többször említett Fangler’s zenekart akkor kedveltem meg, amikor elkezdtem újra vezetini. Volt tőlük egy cd-nk, amit ajándékba kaptunk, és kíváncsiságból tettem be a lejátszóba. A dallamok bemásztak a fülembe, és azóta is sokat dúdolom a dalokat. A legtöbb élményt persze férjem zenei munkássága révén szereztem, több formációban is játszik, számos koncertjük volt, illetve általuk más zenekarok koncertjeire is eljutottam. Az egyik zenekara a Tarantino Connection. Az utóbbi időben Marton Anna énekesnővel kiegészülve lépnek fel, az ő hangja különleges színt hozott a műsorba. Nagyon szeretem hallgatni. Hallgassátok ti is!

A kedvenc általam követett blogok és vlogok: A leggyakrabban látogatott blogszomszédaim: Életem morzsái London, Dori’s Corner, The World of Ildiko, Tisztakék. Idén egyre többet olvastam, s közben kiderült, hogy Tünde férje kedves régi ismerősöm: Az élet sója blog. Rendszeresen olvasok inzulinrezisztenciával, életmódváltással, egészséges táplálozással és mozgással foglalkozó oldalakat is. Idén lettem figyelmes pl. a The Puur blogra. Még több blogot követek Instagramon, ahol nagyon jó kis közösség alakult ki körülöttem. És ezután jönnek a vlogok. Egyértelműen V. Eszter Virág / My Comfort Zone for You videóit néztem a legtöbbet. Illetve már rég óta követem Peti útját a korábban említett Sail Over The Horizon vlogon. Az itt belinkelt videóban a bevezető után láthatjátok a férjemet, a csónakunkat és a Dunát, ahogy Peti és Vera látták.

A legjobb ajándékok, amiket idén kaptam: Anyukámtól az új konyhabútor és a képek, amiket festett nekem. Legszuperebb meglepetés volt idén. A siker teljesen felvillanyozta őt, úgyhogy továbi képek is készülőben vannak.

A legnagyobb kihívás: Kihívásból akadt bőven. Például újra kezdtem az autóvezetést. Nagyon furcsa volt volán mögé ülni, viszont hamar belerázódtam és sokat vezetek. A lakásunk értékesítése, amjd az új otthonunk megtalálása, párhuzamosan ezekkel saját vállalkozás beindítása. Az, hogy az eddigi közös életünket teljesen a feje tetejére állítottuk; illetve, amikor ezzel kapcsolatban az első döntést meghoztuk az volt a nagy kihívás.

A legviccesebb pillanatok: Idén is a nyuszikon, a gyerekek beszólásain, és önmagamon tudtam a legtöbbet nevetni.  Amikor például Pamacskát elkezdtem pórázhoz szoktatni, és futkostunk együtt a kertben, rajta is és önmagamon is jókat nevettem.  Ezen kívül még mindig igaz, hogy szeretünk kabarét hallgatni. Dumaszínházba is eljutottunk ősszel, és nagyon jókat nevettünk.

 

 

A rám legjellemzőbb napi rutin: Folyamatosan változtak az életkörülményeink, így a napi rutinok is. Az új év feladata lesz az új napirend kialakítása. Ami jellemző, hogy minden reggel, amint felébredek a pajzsmirigy hormonpótláshoz szükséges tabletták felé nyúlok, ez annyira megszokott, hogy még szinte félálomban történik.

Amit a tavalyi célokból legjobban sikerült betartani: Szerintem a legjobban a havi szintű listákkal jártam. A havi 10-es “nemcélokkal” idén sokkal hatékonyabban tudtam haladni minden téren, mint azt egy-egy év eleji fogadalommal korábban. A havi szintű célkitűzéseket egészen jól tartottam is, kivéve azokat a hónapokat, amikor olyan feladataim voltak, amik minden más törekvést felülírtak.

A legjobb eredményem a PCOS -val való együttélésben: Az elfogadás. A megbékélés a saját utammal.

A testi – lelki egészség terén legjobb döntések: A női jóga csoportba, amibe tavaly ősztől jártam. Idén ősszel egy másik csoprtba is becsatlakoztam, nagyon szerettem ezt a programot is. Mantrák és realxásciós zenék hallhatása, letöltése a telefonomra. Relaxációs gyakorlatok végzése. A fővárosi nyüzsgést vidéki életre cserélése.

 

 

 Számomra ezek voltak a 2017-es leg-ek, talán még számotokra is tartogatott a bejegyzés újdonságot!

Mi ma este is egy koncertre készülünk,

holnap pedig családi szilveszterezés lesz nálunk.

Legyen szép hétvégétek

és vidám szilveszteretek!

 

 

Reklámok

Leg-ek 2017” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s