Nyuszinapló #17 – Képes beszámoló

Amióta nyuszink van, be kell valljam odavagyok a nyuszis fotókért. Bármilyen közösségi felületről /alkalmazásról/ legyen is szó, mindenütt követek nyuszis témákat. Ahogy más nyuszis gazdikat is megismertem, kiderült hogy ezzel kb. mind így vagyunk. A “nyuszimánia” hamar utoléri új gazdikat. Amikor például az Instagramot letöltöttem, szokásommá vált este pihenés képpen nyuszis képeket böngészni; a képek egyrészt mindig megmosolyogtattak, másrészt kikapcsoltak és elterelték minden másról a gondolataimat, elalvás elött mindig jó zárása volt a napomnak. Kedvenc nyuszis hashtag-jeim: #bunniesworldwide #bunnyoftheday #instabunny #minilop #petabunny #torpenyuszi #nyuszisimi #szeretemanyuszimat #nyuszibogár #nyuszkó Nem várom el másoktól, hogy ezt a kattanást megértsék, és nem bánom azt sem, ha ezt bárki furcsálja.

Észrevettem viszont, hogy az általam feltöltött képek között is a legnépszerűbbek a nyuszikról készültek; így  gondoltam, hogy aki az olvasóim közül szívesen lát a nyuszikról néhány fotót Instsgramon, az örül majd egy képes Nyuszinapló bejegyzésnek is.

Augusztusban lett egy éve, hogy Pamacska eljött vendégségbe, aztán néhány héttel később ősszel eldőlt, hogy nálunk marad. Sok örömünk van benne. Ez a bejegyzés egy képes összefoglaló az elmúlt hónapokról. Tartsatok velem!Amikor elkezdődött ez az egész költöséses történet, amiben most vagyunk, a férjem váltott elsőként és költözött vidékre. A következő volt, hogy a nyuszikat lehoztuk. Én egy ideig ingáztam, majd nyáron véglegesen beköltöztem én is a vidéki kis házunkba. A nyuszikról tudni kell, hogy nem szeretik a változást, az idegen környezetet, mert az hely ijesztő tud lenni számukra. Ennek ellenére Odettet mióta velünk él, többször elhoztuk már ide, és szerencsére mindig jól érezte magát itt is. Meggyőződésem, hogy emlékezett és tudta, hogy  járt már itt, mert mindig hamar megszokta a környezetváltozást és a lakásban ugyanazokon a helyeken mozgott, ahol korábban. Pamacsnak teljesen új volt ez a környezet. Mindkettőjük életkörülményeit nehezítette, hogy nagyon kis helyre vagyunk bezsúfolódva, és nem 100%-ig nyuszibiztos a szoba, így csak felügyelettel lehetnek kinn és mivel a területfoglaló ösztöneik is elég intenzívek, csak külön engedjük ki őket. Ahhoz, hogy boldog mindennapjaik legyenek több térre van szükségük, így elkezdtünk megoldást keresni arra, hogy akár a kertben is szaladgálhassanak.

Odettnek vettünk anno hámot, de sosem viselte, viszont Pamacsot egészen gyorsan sikerült rászoktatni. Fokozatosan persze. Így a hámban az egész kertet bejárja, szalad, szökken nagyokat, csak bírjam én is szusszal. A póráz gumis anyagból van, engedi hogy ugrándozzon. Szerintem vicces páros vagyunk együtt, de a lényeg, hogy az együtt töltött időnek kölcsönösen örülünk.

Mivel  szerettem volna még szabadabb perceket teremteni, vettünk egy kinti karámot. Ebben is felügyelettel vannak kinn, de a karámon belül kedvükre legelnek, ugrándoznak, vagy pihennek. A karám egy nem nyuszibiztos kertben jó megoldás. Mivel van egy ponyvája, fenntről is véd és árnyékot is ad, és idegen állatokkal szemben is vbiztonság.

Itt a fennti képen a bundáján láthatjátok, hogy Pamacs vedlett nyáron. A melegben szinte folyamatosan, annak ellenére, hogy benn a házban hüvösebb volt minidg mint kinn és nagyon figyelünk rá, hogy direkt semmiképp ne legyenek napsütésnek kitéve és szükség esetén még hűsítő csempelapot és aksit is kapnak a ketrecükbe. Kinn a kertben gyakran átfésültem, hogy a hulló puha szőröktől segítsek megszabadulni.

Ez itt az egyik kedvenc képem róla, már többször megosztottam, de nem tudom megunni. Nézzétek milyen szép fényes a bundája, milyen gomb szeme van, és mennyi bajsza és szempillája van! Őt nem könnyű fotózni a fekete bunda miatt, de ezen a közeli képen szépen látszanak a  pofijának a részletei is!

Remélem tetszettek Pamacs legfrisebb fotói,

és sikerült néhány kellemes  percet szereznem Nektek!

Köszönöm, hogy olvastok! Szép napot kívánunk  Pamaccsal!

Korábbi bejegyzés Pamacsról itt:, és itt!

/Illusztráció: Minden fotó saját tulajdonom, engedélyem nélkül ne használd!/

 

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s