Havi zárás #2 – 2017 február

egycsipetwordcloud-3

Beköszöntött március és megérett az újabb “havi zárás”,  ez egy visszatekintő és összegző jellegű bejegyzés lesz februárról. Készítettem egy újabb szófelhőt. A szófelhőbe azokat a szavakat írtam, amelyek a leginkább jellemezt az év második hónapját. A program autómatikusan rakta középre a Szeretet, Szerelem, Házasság szavakat, ennek örülök, mert fontos szavai ennek a hónapnak. Ahogy hétről-hétre végig gondolom, február is  tartalmas hónap volt, de január kiegyenlítettsége után egy hullámzóbb időszak. Nézzük mi minden fért bele, mi volt  a legemlékezetesebb!

A év második hónapját főleg a fővárosi otthonunkban töltöttük, de voltunk férjem szüleinél is hétvégente. Voltak családi ünnepek, névnapok és születésnapok, köztük az én névnapom is rögtön a hónap elején, a szülinapom pedig a hónap utolsó napján. Bár igazából 28-a és március 1 között “elszökött”, és csak 25% jogosultságom volt a köszöntések bezsebelésére. Szóval betöltöttem a 37-et, és a 9 és 1/4 -ik szülinapomat tartottuk.  Így év elején majdnem húsvétig végig sok ünnep van a családban nálunk. Névnapomkor választottunk egy éttermet vacsorára, Halműhely a neve, a körúton található, nekünk nagyon tetszett. Nemsokára jött a Valentin-nap, és a Házasság hete, és a karácsonyra Petitől kapott  mozijegyeimmel elmentünk moziba randevú gyanánt. Néhány nap múlva pedig az én általam Petinek választott színházjegyekkel a Centrál Színházban voltunk.  Ezeken túl kinn voltam még a minden év februárjában rendezett FEHOVA-n, ahol apukámmal és a húgommal is találkozhattam és eltöltöttünk néhány órát együtt. És  a 6. éve, szintén minden évben februárban megrendezésre kerülő Bon Scott (AC/DC) emlék koncerten is voltam a Barba Negrában.

Fish and chips / Halműhely

Rengeteg finomságot ettem egyébként, végre volt kedvem, időm új recepteket kipróbálni, és ezzel a havi 10-es listáimon kitűzött célok közül eggyel megint haladtam. Nagyon szeretek a konyhában sürögni-forogni, és különösen élvezem, amikor új dolgot próbálhatok ki. Éppen ezért nagyon örültem, amikor végre egy teljes hétvégét itthon töltöttünk, és volt időm kísérletezni.

Finomságok februárról

Azt nagyon szerettem februárban, hogy érezni lehetett a tavasz közeledtét. Hétről hétre kaptam virágokat, amikor kinn még tél volt, bennt a lakásban és belül a lelkemben is már érezni lehetett a tavaszt. A tavaszi virágokkal kapcsolatban a legjobb élményem az volt, amikor a Fehérvári úti piacon válogathattam szebbnél szebbeket, és ezekből a jógás csoportban egy női szertartáshoz koszorút készítettünk magunknak.

Gyógyító kártyák, virágok, koszorúm

A szerdai találkozásokat a jógás csoportban mindig nagyon vártam, bármilyen hangulatban mentem, mindig nagyon feltöltött az együtt töltött idő. Emellett  volt részem egyéni segítő beszélgetésekben, és egy egyéni coaching-ban is, ami óriási önismereti tapasztalás volt. Összességében egy nagyon tartalmas hónap volt. Ami nagyon leterhelt, az a munkám volt. Az elmúlt négy hónapban rengeteg teher volt rajtam, és februárra nagyon kimerültem. Még a januári influenza utóhatása is sokáig érezhető volt. Az egészségemre nagyon figyelek és folyamatosan kontroll alatt vagyok, most mégsem volt jó a közérzetem. A nőgyógyászati kezelés amit kapok valószínűleg a pajzsmirigyemre is hatott, és megint alulműködött, így még ez is gyengített. Sokkal lassabban ment minden, és gyorsan fáradtam, így elég nehezen teltek a mindennapok. De remélem már túl vagyok a nehezén és a blogon is sikerül aktívabbnak lennem.

Februári mozaik

Hálás vagyok mindenkinek aki velem tartott ebben a hónapban is, itt online és a való életben is. A családom, a barátnőim, online bloggertársaim, és a nyuszik is sok örömet okoztak még a legnehezebb napjaimon is.

 A továbbiakban pedig visszatekintünk a  Februári 10-es listámhoz és megnézhetitek, mit sikerült megvalósítani a januári tervekből, “nemcél” célokból.

A januári 10-es listámból a leginkább sikerült tartani:

  • Levest enni legalább heti 3x  Ez volt a kedvenc pontom az előző listáról is és azóta is a legjobb döntésnek tartom, hogy  idén elkezdtem odafigyelni a levesekre és ezzel szerintem változatosabb lett az étrendem. Februári listán is kipipálva ez a pont!
  •  Fánkot sütni Itt volt farsangi szezon, és szerettem volna a diétámba illő fánkot sütni, ez a Szafi free fánk liszttel és recepttel valóra vált.
  • Egy könyvet elolvasni  A választott új olvasnivalóim: Agatha Christie – Gyilkosság a golfpályán, ezt követte Sabine Durrant – Így emlékezz rám c. izgalmas regénye.
  • Valentin napot megünnepelni Petivel randi programként a mozit választottunk, mint írtam nagyon jól szórakoztunk az Arany c. filmen.  Pipa!
  • Heti 1 “home spa” este (min. 30 perc) Leginkább ezt a célt tartottam nehezen eddig, februárban viszont sikerült kipipálni ezt a pontot. Kisebb drogériai zsákmánnyal készültem a hónapban. Fátyolmaszkot, szemmaszkot vettem, névnapomra ajándékba fürdősót kértem, és már volt is egy kis készenléti csomagom egy-egy ilyen estéhez. Végre pipa!
  • A telefonomra zenéket tölteni Helyhiány miatt váratott magára. Youtube playlist lett helyette. De utolsó pillanatban elkezdtem a telefont rendbe tenni… Folyamatban. Fél pipa!
  • A jógás csoportban tanult légzést rendszeresen csinálni, és a többi gyakorlatra, feladatra is időt szánni  Ez a pont szerintem klasszul ment. A kihívás most jön, a csoportos találkozók után is használni a tanultakat. Pipa!
  • A rendelői faliújságok díszeit lecserélni Az első pipa volt a listámon. Farsangi maszkos fogacskákat készítettem: Batmant, indiánt, pillangó kisasszonyt, karneváli virágmaszkos fogacskát. Pipa!
  • Tavaszi ajtódíszt készíteni  Ezzel a ponttal elakadtam, hozzáteszem a márciusi listához.
  • A konyhaablakot díszítő virágaimat friss virágföldbe átültetni Igaz, hogy február utolsó napjára maradt, de megcsináltam. Pipa!

Annak ellenére, hogy fáradtnak és sokszor gyengének éreztem magam a mindennapokban a nemcél célokkal ügyesen haladtam. Ennek most nagyon örülök! 8,5/ 10 ! Érdemes volt listát írni.  Miután februári élményeimről kevesebb “befőtt” íródott, kicsit az elmaradt élménygyűjteményeket pótlólag is írtam ezt a bejegyzést. A vázlat már itt várakozott napok óta, végre van időm itthon nyugalomban a blogra koncentrálni, és folytatni az írást a megszokott ritmusban.

Hamarosan mutatom a márciusi célokat, már körvönalazódtak!

Köszönöm, hogy olvasol!

Reklámok

Havi zárás #2 – 2017 február” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s