Leg-ek 2016

bestof2016

Az év utolsó napjának előestéjén egy “best of 2016” bejegyzéssel köszönök el ettől az évtől. Nem volt egy könnyű év, voltak megpróbáltatások, de mindezek mellett is nagyon tartalmas volt és sok meglepetést rejtett, hálásan és jó emlékekkel szeretném zárni. Közben már nagyon várom a Szilveszter estét, és izgatottan gondolok 2017-re. Remélem ez az év is hasonlóan tartalmas lesz majd.  Megpróbálom listába szedni az idei év “legjeit”. Ezekről fog szólni ez bejegyzés. Annyi minden fért ebbe a 12 hónapba, hogy nem is könnyű válogatni az emlékekből.  Jó érzés hónapról – hónapra visszanézni a képeket, elolvasni a korábbi bejegyzéseket. Ha kedvetek van, tartsatok velem!

A legszebb helyek, ahol jártam:Kétség nélkül az első helyen a Dunakanyar áll. A legszebb hely, ahol idén voltunk a Duna Esztergom-Visegrád közötti szakasza. Az már tényleg “csak” hab a tortán, hogy a saját kis csónakunkkal szeltük a vizet hétvégente. Jövő évre is tervben van, hogy nyáron lenn leszünk a folyónál. Még nem említettem, hogy ősszel Peti eladta a kis  csónakot és október vége felé vett egy nagyobb teljesítményűt, sportosabbat. Már várjuk nagyon, hogy jövő nyáron vízre tehessük. Amióta együtt vagyunk ez volt az egyik legszebb nyarunk, én imádtam a vízen és vízparton töltött órákat. Esztergom közelében három kedvenc helyem is van első a pilismaróti Öböl, a második Búbánatvölgy, a harmadik a Vaskapu, ezek voltak a kedvenc kirándulóhelyeim.  A következő hely, amit nagyon szeretek a Holt-Sió Szekszárd közelében. Amikor Apukámnál vagyok, mindig lemegyek sétálni a partra. Minden évszakban új arcát mutatja. Egy alkalommal idén hódot, fekete gólyát és vadmalacokat is láttunk lenn a víznél. És nem utolsó sorban idén eljutottam Adventkor Prágába, ami régi vágyam volt és szeretnék majd írni róla. Illetve holnap elutazunk az egyik kedvenc hazai városomba Szegedre, és ott fogunk szilveszterezni, szerintem emlékezetes lesz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

img_20160711_171832

img_20160522_184836

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A legkedvesebb programjaim:Sok klassz élménnyel gazdagodtam idén. A legjobban a spontán választott programok váltak be. Ilyen volt például  a Varázskastély a Mezőgazdasági Múzeumban keresztlánykámmal, a Sárkányok Éjszakája  az állatkertben Petivel, és öröm volt kisétálni az Ünnepi könyvhétre is. Régi vágyam vált valóra a házassági évfordulós randevúnkkal a Zoo Café-ban, ez volt a legcukibb hely, ahol idén jártam. A szentendrei adventi vásárt is spontán vettük célba, de mindketten nagyon örültünk az ott töltött órácskának. Persze voltak előre tervezett programjaim, ezek is  szép emlékek, például a Buborékok című színdarab a Radnóti Színházban a kolléganőimmel. Imádtam! Peti koncertjeit is szerettem, a kedvenc estém volt, amikor Rúzsa Magdiék mellett játszottak és meghallgattam Rúzsa Magdit is. Aztán voltunk két esküvőn is, az egyiken Peti volt tanú, a másikon én a nagyobbik keresztlányom oldalán. És emlékezetes volt még a tesóim gimnáziumi ballagása is. Ezek szívmelengető események voltak.

img1463649119217.jpg

img1463648476794.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A legemlékezetesebb kirándulás: Mondható, hogy a legmeredekebb vállalkozás volt. Peti nagymamájának megígértük, hogy elvisszük egy olyan sétára, amit ők ketten régen gyakran megtettek együtt. Mindketten azt mondták, hogy jól ismerik az útvonalat. És azt is, hogy ez egy rövid túra. Eleinte minden rendben volt. Miután felértünk a hegyre, egyre kevésbé láttam, hogy lenne út… Ők egy ideig még állították, hogy ott van, csak az avar fedi. Mire beismerték, hogy valóban nincs már arra kijelölt út, nem volt érdemes visszafordulni. Az irányt körülbelül tudtuk. Egy fiatal párnak nem is vészes egy ilyen séta. De a dédi már 83 éves. Komolyan mondom, nem voltam biztos benne hogy segítség nélkül lejutunk. Végül jól végződött a túra, aztán egy emléklapot is kiállítottunk dédinek, hogy véghez vitte. Igazi teljesítménytúra volt, akadálypályán. 🙂

 A kedvenc könyveim: Krimi rajongóként első sorban az Agatha Raisin (M. C. Beaton) könyvet említem, aztán a Viharfelhő-t (Allison Brennan), és Az idegen ház -at (Sophie Hannah) és a Gyilkosság a tengeren-t (Elizabeth Adler). Olvastam könnyed, romantikus női regényeket is, és filozofikus gondolatokat, motivációs és életrajzi könyvet. A magyar szerzők között Mosolyka könyvét, a Te döntesz !-t emelném ki. Ezen kívül büszkeségem Édesapám könyve, amelyet februárban adtunk ki és közös munkánk. 1000 példánya fél év alatt gazdára lelt.

UnnepiKonyvhetHaul.jpg

ElisabethAdlerKrimi.jpg

olvasásCAM00640

Az év legjobb filmje: Alejandro G.  IÑÁRRITU – A visszatérő, Leonardo Dicaprio főszereplésével. És mennyire örültem, amikor a születésnapom hajnán megkapta érte a megérdemelt Oscar díjat! (Február 29-én.)

A legkedveltebb zenei előadóm: Fehérvári Gábor Alfréd (Freddie)

A legjobb ajándékok, amiket idén kaptam: Az Instax mini fényképezőgép Petitől születésnapomra. Hannától egy Agatha Christie bélyeg sorozat. Anyukámtól a Bűvös Erdő c. felnőtt színező.

A legnagyobb kihívás: A nyuszik összeszoktatása. Tényleg nagyon kilátástalan helyzetnek tűnt, nem indult jól a próbatársítás. Még mindig akadnak viták, és nagyon figyelni kell rájuk, de az összebújós percekért megéri.

A legviccesebb pillanatok: Első sorban szintén nyuszikkal kapcsolatos élmények, mert nagyon nagy bohóc mindkettő. Másrészt magamon tudok még jókat nevetni. Néha a letehetetlenebb helyzetekben, például a kedvenc nőgyógyászom, ha humoránál van vizsgálatok közben. És sokszor adtak okot mosolyra a gyerekek: a kis páciensek, Ikreskriszti fiai, a keresztlányom és az unokaöcsénk, unokahúgunk.

A rám legjellemzőbb napi rutin: Kabarét hallgatva elaludni. Szinte kihagyhatatlan esti program nálunk.

Amit a tavalyi célokból legjobban sikerült betartani: Reggelente korábban kelni.

A legjobb eredményem a PCOS -val való együttélésben (..nem, nem küzdelemben, nem harcban): Ami a legnagyobb vágyam is volt, hogy sikerült teherbe esni. Januárban, ahogy az új év indult, és februárban névnapomra 2 csíkot mutatott a teszt. Sajnos a szülőszobába nem jutottam el, de ennek ellenére ez egy nagyon nagy eredmény és jó élmény. Reményt ad, hogy sikerülhet újra, ami a legfontosabb. Emellett megtapasztaltam, hogy lelkileg is rendben vagyok. Azóta is haladtam tovább, mindig egy-egy lépcsőfokot előre.

A testi – lelki egészség terén legjobb döntések: Rollerezni. (Amit Hannától lestem el.) November óta járok egy szuper jóga csoportba is, illetve alkalmanként táncolni is, ezek mind úgy érzem, hogy sokat segítenek az egyensúly megteremtésében. Hetente többször fordítok időt meditáció gyakorlására. Igyekszem feltölteni a szervezetem vitaminokkal és kipróbálni minél több új egészséges ételt.

Bizakodva gondolok az új évre, hogy legalább ilyen tartalmas lesz, mint 2016 volt!

wp-1468001378919.jpeg

img1466614813520.jpg

Pamacs2.jpg

Pamacs5.jpg

Reklámok

Leg-ek 2016” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Milyen sok a közös bennünk! 🙂 Szeged a kedvenc magyar városom, Prága nagy álmom volt és 2016-ban jutottam el oda, a Pilismaróti öböl szép emlékként/helyként él bennem 🙂
    Tetszett, hogy a legjobb dolgokat emelted ki! Nekem is így kellett volna lezárni 2016-ot (bár még megtehetem, hiszen sehol nincs kőbe vésve, hogy mikor “kell” évértékelőt írni! :D)

    1. Ez kedves Tőled! Igen ezek közösek, és lehet találunk majd még. A kedvenc blogszomszédaimra mind így találtam, hogy ahogy olvastuk egymés bejegyzéseit lassan lett egy csomó közös pont. / Kőbe vésve bizony nincs ! Hannának is írtam, hogy sokszor eljön a február mire teljesen sikerül megéreznem az új év szelét, a január nálam mindig az elsugaszkodás a fejesugrás előtt. Bármikor bárhová lejegyezhetsz egy hasonló listát.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s