Adventi meséink #4 -Karácsonyi álmok

adventimeseink

 

Elérkeztünk az “Adventi meséink” bejegyzés sorozat utolsó témájához. Örülök, hogy benne voltam abban a kis csoportban, akik idén is részt vettek a Magyar Bloggerek és Blogkedvelők Közösségének decemberi kihívásán. Az adventi várakozást tartalmasabbá tették ezek a TAG-ek, olvasni és írni egyaránt élmény volt.  Köszönöm a többi résztvevőnek, hogy megosztották gondolataikat, élményeiket a témákban, jó volt olvasni Benneteket! Ezzel az utolsó témával szeretnék Nektek Szeretetteljes Áldott Karácsonyt kívánni!

Az én karácsonyi álmom:cosybythefire 

♥ Az én karácsonyi álom egy szoba, kényelmes süppedős fotelekkel, puha takarókkal, kandallóban pattogó tűzzel, nagy ablakokkal, kilátással a havas tájra. Benntről figyelném a hóesést. Finom illatok lengenék be a szobát. Karácsony lévén lenne még eyg szép nagy illatos fenyőfám is, plafonig érő, mint gyerekkoromban. És ott lenne velem mindenki, akit szeretek és fontos számomra. Csak egy karnyújtásnyira. Bárkit elérek egy kis beszélgetésre, egy ölelésre, egy mosolyra, egy kis játékra, egy kis nevetgélésre. Elmosódnának a határok, a törésvonalak, ez egy olyan hely lenne, ahol minden rendben van és jó úgy, ahogy van. Egy békés kis szeglete lenne a világnak. Kicsit az idő is megállna velünk. ♥

Ha egy pillanatra lehunyom a szemem, és leleassítom a légzésem, és elkezdek befelé figyelni, máris megjelenik ez a hely, és érzem az elképezelt kandalló melegét. Tisztán látom a megálmodott képet. Ha azokra gondolok, akikkel szívesen megosztanám az ünnepet, a szívemben érzem, hogy ez a hely bennem van.

Nem számít, hogy az egyik unokatestvérem Olaszországban, a másik Angliában él, a többiek pedig itthon vidéken. Nem számít, hogy a szüleim elváltak. Nem számít, hogy a testvéreim  félig testvéreim. Nem számít, hogy fizikailag most nem ölelhetem át néhány szerettemet, mert ha sorra kerül majd a találkozás, annál nagyobb öröm lesz. Szeretni és szeretve lenni jó. Jó, hogy van kire gondolni és tudni, hogy van, aki gondol rám. Beszélünk majd, persze. És Boldog Ünnepeket kívánunk egymásnak. Nem kívánok többet, csak hogy ez a jó érzés sokáig megmaradjon , és hogy mindig inkább többen legyünk, ne kevesebben. Hogy ez a megnyugtató érzés bennem kitartson még sokáig. Így számomra  kerek a világ, mint egy karácsonyi gömbdísz.

Boldog Karácsonyt Mindenkinek!

karácsonyiálom

A többiek bejegyzéseit itt találjátok:


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s