Nyuszinapló #14 – Vendég a háznál

Pamacs5.jpg

Aki követi a blogot, illetve az Instagram galériámat, láthatta néhány hete van egy kis vendégünk. Augusztus végén beköltözött hozzánk Pamacs nyuszi. Kicsit szeretnék mesélni róla is  és az érkezéséről. Elöljáróban annyit, hogy egy ivartalanított bakocskáról van szó, aki szintén lógófülű törpenyuszi és Odettel közel egy idős, reméljük, hogy összebarátkoznak. Ha érdekel Pamacs története, olvass tovább!

Nyuszikkal kapcsolatban többször is olvastam és láttam is, hogy társaságban érzik igazán jól magukat. Instagramon is követek néhány nyuszit, és köztük is többen párban élnek. Odett már bő 1,5 éve van nálunk, idén tavasszal került sor az ivartalanítására, és már sokszor felmerült bennünk az a vágy, hogy keressünk neki párt. Az nyuszis tanítások szerint az ideális és leginkább sikeres két ellentétes nemű, ivartalanított nyuszi összeszoktatása lehet. Ennek tudatában kezdtem figyelgetni, hogy hol találhatnék neki társat.

Odett a Fürgetalpak tenyészetből érkezett hozzánk, láthattátok is a korábbi bejegyzésekben, hogy “babanyuszi kora” óta él velünk. Később lettem csak figyelmes olyan nyuszis oldalakra, mint pl. a Nyúlmentő Alapítvány facebook oldala és a Törpenyúlvilág. Lassan elkezdtem meglátni azt a szomorú tényt, hogy mennyi nyuszi marad magára, ha a gazdija megunja vagy terhesnek érzi a gondozását. Persze vannak olyan esetek, amikor egy adott élethelyzetben valaki nem tud tovább felelősséggel gondoskodni a nyusziról, és szereti annyira ill. becsületes is annyira, hogy igyekszik új gazdit keresni neki. (Sajnos még mindig utóbbiak vannak kevesebben.) Így aztán elhatároztuk, hogy legközelebb egy gazdikereső nyuszival bővülünk majd.

Pamacs4.jpg

Sokszor elcsábultam, és küldtem Petinek sorra a képeket a gazdikeresőkről, de mindig ő volt a józan ész és visszafogott, gondolva arra, hogy felelősséggel minden körülményre gondolni kell, és nem csak helyet, időt is kell teremtenünk az új lakónak. Aztán egyszer majdnem hoztunk egy kis bakocskát egy korábbi tanítványomtól, mindent leszerveztünk, de volt egy kedves ismerősöm, aki szintén vágyott nyuszira, és átengedtem neki. Aztán most augusztusban viszonylag gyorsan döntésre jutottunk, amikor megláttam Pamacsot.

Felvettem a gazdival a kapcsolatot és feltettem a számunkra legfontosabb kérdéseket. Azt hamar megláttam, hogy nagyon szépen gondozták őt és szeretik, és valóban az ő érdekében ajándékoznák el, mert kevesebb idejük jut rá, ami nyuszinak nem jó. Abban maradtunk végül, hogy mivel Pamacs sem volt még nyuszi társaságban és Odettnek sem volt társa még “próbatársításra” jön hozzánk, először vendégként. Ha mégsem sikerülne az összeszoktatás közös erővel keresünk neki megfelelő helyet. Így gondoltuk mi is és ők is korrektnek a dolgot. Aztán már csak párat kellet aludni (számoltuk) és egy péntek estén beköltözött hozzánk Pamacska. Hoztuk a saját házikóját, felszereléseit, a kedvenc ételeit és az oltási könyvét is. Még éppen vedlett, úgyhogy fésűjét is hoztuk, a karmai miatt pedig mi vettünk egy vágó eszközt.

Pamacs3.jpg

Ez első napok izgalmai után már rögtön úgy tűnt, hogy jól érzi magát. Sokat kiengedtem és szelíditgettem, megkapott mindent, amit tudtuk, hogy szeret. Azt hiszem a harmadik vagy negyedik napon Peti mondta ki először, hogy ő nem szeretné visszavinni, annyira jó fej nyuszi. Sokat nevettünk rajta. Odettnek több mindenben ellentéte, a mi kis izgága nyuszilányunkhoz képest egy nagyon nyugodt és laza egyéniség. A legviccesebb, amikor bebújik a wc és a rács közé és ott szundít.

Pamacs2.jpg

Az első napokban ő a nappaliban lakott, míg Odett a folyosón. A második héttől raktuk őket egymás mellé. Aztán elkezdtük az összeszoktatást. Több irányból próbáltunk információt szerezni és az állatorvostól is kértünk tanácsot a társításhoz. Mi nagyon reméljük, hogy csak idő kérdése, türelemmel sikerülhet összeszoktatni őket. Odett még előadja a féltékeny hercegnőt, de már alakulgat a dolog. Pamacs pedig érdeklődik, de még bátortalan. Kérjük a drukkokat!

Pamacs1.jpg

Reklámok

Nyuszinapló #14 – Vendég a háznál” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Egyem a szívüket.
    Anno egy ismerősöm nővére is elajándékozta a nyusziját, mert messzire költözött és zűrös volt a helyzet. Ott a munkaado (országos bank) belső levelezéses rendszerében ment a hirdetés. Ez még 2009-ben történt, jó régen.

    1. Nagyon jó kis fej mindkettő. Mondom is nekik minden nap. Egyiknek a másikat dícsérem. Ma is próbáltam hatni rájuk, hogy marha jó dolguk lehetne együtt, legyenek szívesek összeszokni. Meglátjuk… Én bizakodó vagyok.

  2. Jajjj nagyon édesek! 🙂 Köszönöm, hogy megosztottad velem ezt a történetet. Ha nem lenne már három cicánk és egy kutyánk én is szeretnék nyuszit olyan kis helyesek.

    1. Köszönöm én is az érdeklődést! Ahogy vissza olvastam a bejegyzést, rögtön rájöttem, hogy hamarosan meg kell írni a folytatást. Úgyhogy felteszem hamarosan.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s